Thursday, 17 February 2011

Arsenal vs Fc Barcelona



Salam....slamat pagi....pagi yg hening nie...suramsepi nak wat differences  @ sdikit maklumat 2 kelab gergari yg akn beraksi awal pg ni...so sblm sepak mula bermula ada baiknya suramsepi share information ni kat u all kat luar sna...

Kita mulakan dengan Arsenal [ The Gunners ] dlu la erk,dsbabkan 1st game pagi nie main kat tempat dye...ok,kte truskan : tertubuhnya kelab ni pada tahun 1886,sebelum ni nma Stadium dye ape ntah(kantui xtau)tp area awal tahun 2000,nama stadium ni bertukar nama Emirates Stadium coz xslap suramsepi la, dyeorang ni dibawah share partner Emirates(hantam sudah) n kapasiti Stadium ni 60, 355 orang.(fakta bkan auta)
ha,teka...apa nama pakcik dalam gambor nie?  Ni la, Arsene Wenger selaku manager @ coach leader Arsenal...skrg usia dye 61st...klau korang nak tau, dye ni da lama kat Arsenal, yg suramsepi tau dr khbr angin la kan, dye ni terlalu sygkn Arsenal ni(agak2 antara fmly n club,mne yg dye lbh sygkn)tp sjak 5tahun kebelakangan nie, dye tertekan coz xde 1 trophy pun yg dijulang oleh pasukan dibawah pimpinannya.(persoalan? Adakah perlu utk peminat Arsenal meletakkan pakcik Arsene ni tuk pimpin lebih lama Arsenal yg sjak 5tahun xpegang mne2 Piala?)

Taktik : Arsenal m'gunakan posisi 4-3-3
Rekod Kejohanan :  Runners up pd sesi 2005 - 2006
Liga - Liga Juara Eropah 2009/2010 peringkat kalah mati ( Last 16 )
Kedudukan dalam Barclays Premier League : ke-2
Player penting game nie : Cesc Fabregas

Sekarang kita beralih plak ke FC Barcelona :
Penubuhan : 1899
Nama stadium : Nou Camp
Kapasiti : 99, 354 


Jurulatih : Pep Guardiola (39 tahun)
Prestasi : pengurus termuda yang memenangi Liga-Liga Juara Eropah pd tahun 2009, dye telah dinobatkan sebgai jurulatih pertama dalam sejarah yang memenangi enam piala dalam satu musim perlawanan. Selain dari tu dye memiliki rekod bersih dgn 5 kali menang bertemu Real Madrid n rekod paling bersih beliau sebagai jurulatih FB Barcelona pd 29 November 2010 dengan menumpaskan sekali lg kelab rivalnya Real Madrid dengan KEMENANGAN 5 - 0

Taktik : Barcelona mempertahankan dgn posisi 4-3-3
Rekod Kejohanan :  Winners (1992, 2006, 2009)
Liga - Liga Juara Eropah 2009/2010 peringkat separuh akhir tewas di tgn Inter Milan
Posisi dlm Liga BBVA (Primera Division) : tempat pertama
Player penting : Lionel Messi

Stakat ni je yang suramsepi wat research,klau ad pape yg xkne sila la comment erk.... 

debaran perlawanan kian terasa disanubari...











  












2 comments:

purpleyellow said...

perghhhh mantaplah buat research...bgus info ni..tak pnh tahu pn..

man anna said...

hikhik....besa2 je...msukkn mne yg tau...thanks purpleyellow coz comment...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...